Helg

Veckorna går så himla fort alltså, det är redan fredag igen! Så ont som jag har i kroppen idag är obeskrivligt, jag har sån träningsverk att det känns som om jag har blåmärken över hela kroppen. Jag kan inte ens lyfta på armarna, och ikväll ska jag med tjejerna på bowling i Gävle så vi får se hur det går med min träningsverk! Efter bowlingen blir det utgång och det blir roligt säger min magkänsla! Nu ska jag kika lite resor, vi ska snart boka en resa, några tjejer från klassen, förmodligen till Turkiet i maj innan balen. Sjukt kul!

ÅH JAG BLIR GALEN

Jag är så förbannad nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har ni någon gång lyckats tagit bort ett helt skolarbete så vet ni hur det känns. Förstår ni att jag har suttit och kämpat med det där engelskaarbetet i flera timmar, HELT i onödan. ÅH. Om det finns någon teknisk där ute som kan hjälpa mig, SNÄLLA hjälp mig! På något sätt måste det väl gå att få tillbaka? Eller måste jag skriva om det?

Onsdag 27 januari

Nu sitter vi kvar i skolan, jag & Amanda. Ambitiösa som vi är så sitter vi kvar och arbetar för fullt. Skriver även rim, det har blivit lite av en vardagssyssla här i skolan faktiskt!

Amanda, min lilla jättepanda som har kraschlanda´
I Sandviken du numer lever, och du trivs som en gåslever
Din dialekt är härlig, ja nästan konstnärlig. Eller förjävlig.
Bilringar du gillar, precis som killarnas kalsingar.

Hur snygg är inte den här bilden? Haha

RIM

Idag har vi roat oss med rim i skolan, här har vi Malin som har skrivit fina rim till mig & Amanda:
"Den snurrigaste av oss alla, både hår och bralla. Kanske djupt där inne vår lille vän pernilla smart vara, men inte lätt att fram det taga. Jag dock inget ska säga när jag själv inte alltid klickar, men vi är många i världen som inte alltid vickar. Pernilla är en stjärna klar, det är bara att fråga gustafs far och du får ett tydligt svar."

"Amanda, dina rumpa har gud dig gyllat och din nya nosring tänker jag dig hylla! Jag må ha bojkottat nosringen din, men den passar och du är fin! Du och din nosring ofta sköjjar och du är ett stort fan av att röjja. Mor och far din kan du hälsa och din bror må du frälsa."

Och här fick Malin svar av Amanda, Amanda & mig
"Malin, du är en läcker brutta, på dina brö´n vi skulle vilja snutta. Du glider fram på spisen och är en mästare på isen. På din rumpa vill alla gumpa och i din säng finns ett helt gäng, av guds läckra gossar på vilka du gärna frossar. du är en godisråtta, men ingen medelmåtta. du älskar mintkrokant och är riktigt galant. skutskär luktar illa men dig vi ändå gilla, du är en riktig tia, så därför vill vi nu fria....

lite thailandbilder

Igår beställde jag och Johan 100 bilder för framkallning, gratis!! Så nu ska vi fixa ett fint fotoalbum som man kan visa för sina barn sen ;)


julafton


kamala beach


nai harn


paradise bay


donald duck bay


koh lanta




"fish spa" det var läskigt må ni tro, men fötterna blev baby-mjuka efteråt


en "souvenir" efter tsunamin

Längdskidor

Vi såg nog rätt roliga ut där i spåret i Högbo. Vi gav oss på milen och det gick förvånansvärt bra, förutom att både jag och johan ramlade 2 gånger var, men det bjöd vi på! Lite underhållning till de seriösa skidåkarna som varvade oss stup i kvarten! Äh, längdskidor är inte riktigt vår grej men man behöver ju inte vara bra på det. Vi pratade om Vasaloppet igårkväll,  men efter att vi åkt idag tror jag vi ångrat oss, i alla fall jag! Haha.


Snabba cash

God kväll! Johan och jag har precis varit på bio, snabba cash. Den dög, men det var ingen höjdarfilm. Men Johan tyckte däremot att den var bra. Jag gillar inte när dom skjuter varandra, jag är ju mer för romantiska filmer! Nu ska vi bädda ner oss i soffan och se en till film, cloudy with a change of meatballs. Den låter bra den!



HELG

Alltid är det lika skönt med fredag och helg! Planeringen för helgen är att sova, åka längdskidor och gå på bio. Det där med längdskidorna får vi se hur det går, Johan fick nämligen idén att vi ska iväg till Högbo och åka en mil. Det var minst 5 år sedan jag stod på ett par längdskidor alltså. Men det ska väl inte vara några problem hoppas jag ;)

Dags för förändring

Nu har jag suttit och planerat mina dagar framöver. Det är dags att komma igång med träningen nu, när man slutat med både innebandy & fotboll är det svårt att motivera sig själv att träna. Men nu ska jag börja simma på badhuset och jag och syrran ska antingen börja dansa i Falun eller så ska vi köra pass (yoga, dans, core & spinning) på badhuset. Man märker verkligen vilken skillnad det är alltså, man blir så trött och deppig när man inte rör på sig. Jag har haft mycket med skolan under vintern vilket gjort att jag inte haft så mycket tid, men idag fick vi nytt schema och det är underbart skönt - 6 ämnen som avslutats och bara 3 som kommit till. Nu är klockan alldeles för mycket, ska ta mig en dusch, värma vetekudden och sova så gött. God natt!

Fireflies


Avatar?

Jag förstår inte när alla säger "avatar är den bästa filmen någonsin", jag och johan var på bio på den filmen i Bangkok. Den var den dåligaste film jag någonsin sett, så dålig att jag somnade (medvetet!) mitt i filmen. Frågan är vad alla tycker är så bra med den!?

VI ÄLSKAR ATT RESA

Jag kom på att jag och Johan har varit utomlands tillsammans tre gånger, TRE gånger på den tiden vi varit tillsammans. Det är rätt mycket ändå! Och vi håller på att leta efter en till resa nu.. Den här gången blir det förmodligen till Egypten. Vi älskar att resa. 


thailand december 2009 - januari 2010


bulgarien 2009


cypern 2008

Up in the air & the stepfather

Johan och jag var på bio igårkväll, "up in the air" en bra film med snygga George Clooney. Dessutom såg vi i förrgår en film som heter "the stepfather" vilken också var bra. Helt klart sevärda.

up in the air


the stepfather

Balklänning beställd.

Idag har jag beställt en balklänning inför studentbalen! Det här året fick det bli en mörklila, ungefär samma modell som jag hade förra året. Skräddarsydd blir den också så det blir fint det. Berättade jag förresten att jag sydde upp en klänning till studenten när jag var i Thailand? Den blev sjukt snygg och jag blev riktigt nöjd. Skönt att ha sånt där klart och slippa stressa dagarna innan och panik-köpa en klänning.

Den här dagen har verkligen känts som om det var en söndag, den har varit olidligt seg. Jag har varit hemma och pluggat hela tiden förutom en liten paus när jag gick ut med hunden. Om två timmar slutar världens bästa kille jobbet så då ska vi hem till honom för att se på film & äta tacos. Jag slutar nog aldrig älska tacos...

Jag slutar aldrig älska den här killen heller.


Salta ahlgrens bilar.

Konstigt, jag fick hem en påse med ahlgrens bilar idag, salta bilar var det. Jag vet inte varför jag fick dem men jag tackar och tar emot. Det är inte varje dag man får hem gratis godis i brevlådan inte. Dankeschön.

Frestelser av choklad

"Marshmallowmuffins, chokladbrownies, brownies med chokladkola, brownies med vit choklad, vita chokladkakor, nötdrömmar, chokladtäckta glassbitar" och mycket, mycket mer godsaker hittar man i denna receptbok. När jag & Johan fick den av min syster och hennes karl så sa vi "oj det här kommer sluta med att vi rullar fram" "ja, men tror ni inte det är meningen då?" får man till svar. HÄR SKA NU BAKAS!


VÄRME


Det är skönt att vara hemma.

Jajjemen, det är sant, det är riktigt skönt att vara hemma. Vi har haft en helt underbar resa i Thailand men det räcker gott och väl med 4 veckor! Vi har varit med om så himla mycket under de här veckorna, mycket strul & otur, men vi har också varit med om mycket bra.

1. Vår otur började redan på Arlanda när vi skulle åka. Vi skulle mellanlanda i Moskva och sedan åka vidare till Thailand därifrån, men på våra biljetter stod det bara att vi skulle till Moskva medan det stod Moskva - Thailand på alla andras, så vi trodde att vi skulle få stanna kvar i Moskva. Men det löste sig och vi behövde inte stanna kvar i Moskva som tur var.

2. Efter att vi varit i Thailand 3 dagar så tappade jag bort min mobil.  Jag glömde kvar den någonstans på det första hotellet vi var på. Men det löste sig eftersom Johan hade med sin mobil.

3. När jag gick på stranden en dag så slog jag i tån i en sten så hela nageln lossnade och blev helt blodigt, men det löste sig, det gjorde ont men inte blev jag bitter för det inte.

4. Efter ungefär 2 veckor hade gått så ringde mina och Johans föräldrar och sa att våra bankkort hade blivit kapade, på mitt kort hade det först varit försök att handla med mitt kort i USA så därför hade min bank spärrat kortet. MEN trots att det var spärrat så lyckades de jävlarna i USA att ta pengar ifrån mig, så 6000 kr försvann från mitt kort och då började fickpengarna som vi hade med oss att ta slut så då blev man riktigt orolig. På Johans kort var det också försök att handla i USA, först var det någon som hade tankat med det för någon hundralapp och sen försökte någon handla för flera tusen men då tog hans banks säkerhetsavdelning pengarna så han blev aldrig av med några pengar. Min bank gjorde så att mitt kort inte fungerade mer för säkerhets skull och skickade hem ett nytt bankkort. Johans kort var spärrat och jag fick låna pengar av honom så länge, så när vi skulle ta ut pengarna så ringde vi spärrservice, så till slut löste det sig.

5. När det var ungefär en vecka kvar av vår resa så slutade Johans mobil fungera, den hade tydligen gjort sitt. Så vi hade alltså ingen mobil alls, men det löste sig eftersom vi kunde höra av oss till våra familjer via internet, hotelltelefon och telefonautomater.

5. När vi kom till Bangkok och åt på ett billigt gatustånd så blev Johan matförgiftad. Rejält matförgiftad. Vi var tvungen att spenderna en natt på sjukhus och dagen efter inne på hotellrummet. Men det löste sig, det blev bättre och vi sista dagen innan vi skulle åka hem så kunde vi åka och shoppa. (Dock var shoppingen inte som vi hade förväntat oss, vi hade hört att shoppingen skulle vara skitbra men det var den verkligen inte. Johan hittade några kallingar och julklappar, jag hittade någon tröja och skor till mig själv och julklappar. Men det löste sig eftersom vi åkte till Valbo köpcentrum och shoppade loss igår istället!)

Det är i alla fall skönt att vara hemma och vårat motto är, efter denna resa:
ALLT LÖSER SIG!


Matforgiftad i Bangkok

Hej pa er dar hemma. Den har natten har varit helt sjukt omtumlande, vi at en billig kycklingsoppa i ett gatustand innan vi skulle sova, 30 baht for en soppa vilket ar ca 6 kr. Det ska vi ALDRIG mer gora om kan jag lova. Johan blev riktigt javla dalig, det borjade med att han spydde flera ganger och fick superont i magen. Jag var sa javla trott sa jag sa at han att sova sa skulle det ga over, men dar hade jag fel. Han fortsatte att spy och till slut var jag tvungen att springa till 7eleven och kopa yoghurt till honom eftersom han inte hade nagonting alls kvar i kroppen, men den spydde han ocksa upp. Jag ringde syrran eftersom hon snart ar fardigutbildad sjukskoterska, sa vi fick nagra tips av henne. Envis som Johan ar sa ville han inte aka till sjukhus men tur nog var jag ocksa envis, jag bestallde en taxi och nar vi val kom till sjukhuset sa blev han annu samre. Han blev forlamad i hela kroppen: handerna knot sig, benen och lapparna domnade bort och han kunde inte prata. Men det var det samsta javla sjukhuset jag varit pa, de hade en doktor och hon gjorde fan ingenting fran borjan! Jag sa at dem flera ganger att dom var tvungen att gora nagot, men doktorn satt och skrev pa en lapp hela tiden sa till slut borjade jag att svara rejalt at dem "you have to do something for FUCK sake", Johan lag dar och sag ut som om han holl pa att bli mongolid helt allvarligt. Handerna knot sig sa hart att det inte gick att fa upp dem, han holl pa att bryta tummen av sig sjalv. Sadar radd har jag aldrig varit i hela mitt liv!! Till slut, efter att jag tjatat pa dem flera ganger att dom var tvungen att gora nagot sa gav de honom en spruta och den gjorde honom sjukt groggy! Efter den tog dom en till spruta pa honom och sa att vi skulle stanna pa sjukhuset i 2 dagar men da sa vi ifran, vi sag ingen anledning till att vara kvar dar nar dom var helt vardelosa dar. Sa han fick med sig nagra olika mediciner och sen akte vi tillbaka till hotellet. Jag var tvungen att titta till honom hela natten och det gick bra. Ah, det var allt om det. Det var det HEMSKASTE jag nagonsin har varit med om, fyfan! Men nu har vi lart oss att vi aldrig mer ska ata pa ett billigt javla gatustand. Han ar fortfarande inte helt bra men pa battringsvagen, far hoppas att han ar helt bra imorgon sa att vi kan aka och shoppa, eftersom vi aker hem till Sverige igen i overmorgon. Allvarligt talat sa ska det faktiskt bli skont att komma hem! Okej, nu har jag skrivit en hel novell sa nu ar det dags att sluta! Ha det fint.

BANGKOK

Nu befinner vi oss i Bangkok! Vilken javla stad alltsa, det ar HUR mycket folk och trafik som helst! Nu ska vi shoppa loss!! :D

PARADISET

Idag har vi verkligen varit i paradiset. Vi akte till Similan island for att snorkla, gissa om det var underbart! Vattnet var helt klart och vi sag massor av fina fiskar, och dessutom en stor skoldpadda! Vi akte aven till Paradise bay & Donald duck bay, helt fantastiska strander med kristallklart vatten & kritvit strand.





Sondag i Thai

Hej pa er. Vi blev kvar har i Kamala for vi trivs bra, det finns ingenting att klaga pa. Vi har nu bokat en tripp till Similan island imorgon for att snorkla, det ar ett av varldens basta snorklingstallen sags det, sa det kommer bli riktigt spannande! Jag har gatt till en skraddare har i Kamala och bestallt en studentklanning, kul med nagot eget. Nu lagger jag in nagra bilder fran de senaste dagarna, vi hors! Puss

Forresten! Jag maste beratta en rolig sak som hande pa nyar. Det var nagra som kom fram och fragade vart vi var ifran, vi sa Sverige och fragade vart de var ifran:
Kille: from Kohlea
Johan: What? Kohlea, what is that?
Kille: Kohlea, dont you know?
Jag: What, Kohlea? We have never heard it before..
Kille som hor oss prata skriker: Hey, they are from KoRea!!
.. Och da kom vi pa att de inte kan saga R, haha.

Det var lika nar vi kom fram till ett hotell, da sa taxichaufforen till oss: go and look at your loom! haha, det ar sa javla roligt och man skrattar varje gang! de ar sa sota.


Nyarsafton


Nyar i Patong


Patong


Haha, bra att det fanns en enda massage utan sex i Patong i alla fall!






Farjan-hakans bar!


Baby


Sahar bra kvalite ar det pa sakerna har i thailand, haha!

Kamala beach

Hej pa er. Hoppas att ni hade en bra nyarsafton! Vi hade riktigt roligt i Patong, dock drojde det ett tag innan vi verkligen hittade vettiga manniskor. Vart vi an gick sa var det horor och lyckosokare, overallt! Det satt horor och vantade vid varje bar, ganska hemskt att se faktiskt, man kan inte riktigt tanka sig att det ar deras jobb. Vi stannade i alla fall i Patong i 2 natter och det rackte verkligen, vi trivdes verkligen inte dar, beachen var ingen hojdare den heller. Imorse tog vi taxi darifran och akte till Kamala, har trivs vi. Vi gick runt med backpackerryggsacken och detta var forsta gangen vi verkligen fick kampa for att hitta ett boende - det var forsta gangen vi markte av hogsasongen har i Thailand. Vi fragade pa massor av stallen men det var fullt overallt men till slut hittade vi ett hotell, dock var det valdigt dyrt men vi var tvungen att ta det. Men gud vad fint det ar alltsa! Beachen har ar fin. Trakigt nog har vi haft daligt vader i 3 dagar nu, eller daligt har det val inte varit men molnigt hela dagarna och det ar trakigt eftersom det ar pa tiden att skaffa sig en branna nu, vi har bara en vecka kvar..
Jag hade tankt att jag skulle lagga in nagra bilder fran de senaste dagarna men det fungerar inte pa den har datorn, gar till nagot annat internetcafe imorgon sa jag kan fixa det.
Forresten! Tror ni inte det ar lite typiskt? Som ni vet sa tappade jag ju bort min mobil har i Thai efter 3 dagar, och nu ar vi helt okontaktbara for Johans mobil har gatt sonder, det ar nagonting med skarmen. Sa nu kanner vi oss ganska handikappade faktiskt, vi har ju ingen vackarklocka nu heller eftersom mobilen brukar vacka oss, men det loser sig nog. Allt loser sig, som vi brukar saga! Ha det bra :)

RSS 2.0