NYARSAFTON

Ja, idag ar det alltsa nyarsafton. Natten har rent ut sagt varit forjavlig, sangen har lutat, det har luktat lacknafta och det var sa javla varmt pa rummet att det behovdes tva flaktar, och dessa lat sa javla mycket att man inte kunde sova. Men inte ar vi bitter for det inte, det ar ju nyar. Men vi har i alla fall bokat ett nytt hotell som vi ska till idag har i Patong, det ar tvars over gatan bara. Men vet ni vad det varsta ar? Vouchern som vi fick nar vi bokade det ar borta.. Och det ar jag som tappat bort den. Som vanligt blir jag inte forvanad. I varsta fall far vi val betala igen men det loser sig forhoppningsvis anda. Mitt nyarslofte far bli att sluta vara sa slarvig!! GOTT NYTT AR PA ER!

Patong

Hej! Imorse tog vi baten tillbaka till Phuket, vi hade tankt att vi skulle aka till Kamala beach forst men det var fullbokat pa alla hotell sa vi akte istallet till Patong. Har ar det valdigt stor skillnad jamfort med Koh lanta som vi vant oss med nu, det ar mycket folk, mycket fart och gubbar med stringkallingar pa stranden, haha. Men det kommer nog vara ett javla drag har imorgon pa nyarsafton, det ska bli skitkul! Vi bor har pa ett hotell mitt i smeten, inte langt till stranden. Inte sadar jattefrascht men vi har i alla fall jaccuzi pa taket. Nu ska vi ga och ata middag, tror faktiskt det blir pa burgerking idag, man borjar trottna liite pa thaimat, fast anda inte. Ha det sa bra, och GOTT NYTT AR!!

thailandbilder

Hej pa er dar hemma! Vi ar fortfarande kvar pa Koh Lanta men imorgonbitti gar baten tillbaka till Phuket, vart har vi inte bestamt an utan vi far se imorgon. Vi trivs verkligen har pa Koh lanta sa vi har stannat har i hela 5 dagar nu. Vi har aven traffat pa Mathilda, Frida och Denise har pa Koh Lanta, roligt att traffa pa dem, ar valdigt avundsjuk att dom har 9 veckor kvar har!
Jag har nyss gjort en tatuering, dock inte en riktig, bara en henna. Jag ar sugen att gora en riktig men jag ville se hur det blev forst sa jag gjorde en test. Ett kinatecken som star for power, jag gjorde den pa armen. Riktigt fin faktiskt, kanske blir en riktig sen! Nu ska jag och Johan snart ga och ata middag pa en svensk resturang som heter Bajen. Vi bokade bord till 19.00 for da ska dom visa Michael Jacksons this is it. Blir trevligt.
Ha det sa bra sa hors vi, har kommer nagra bilder fran de senaste dagarna.








pa denna mysiga strand var vi pa julaftonskvallen


nar vi lag pa stranden kom det helt plotsligt en elfant forbi!
gissa om jag blev glad, alskar elefanter!

 

Wonderful christmas

Julafton var minst sagt underbar igar. Vi akte ivag pa en heldag snorklingtur, vi borjade i Koh Poda, akte sedan till Chicken island och sedan ett till stalle som vi inte kommer ihag namnet pa. Efter det, mot kvallningen nar solen gick ned sa akte vi till en jattemysig o dar vi at god mat. Efter det akte vi hemat men stannade till och tog ett nattdopp. Nar vi kom tillbaka till Railey gjorde vi iordning oss for nagra drinkar och buckets pa stranden. Hur mysig julafton som helst. Imorse lamnade vi Railay och tog baten till Koh lanta, vu hittade bungalow pa en gang och har trivs vi jattebra, 1 minut fran long beach. Jag forsoker ladda upp bilder men internet har ar verkligen det segaste jag nagonsin varit med om, sa det blir nog ingen. Men jag laddar upp sa fort det gar. Nu ska vi ivag, vi ska nog ta tuktuk till Saladan for att shoppa lite! Ha det bra! Pernilla & Johan

Imorgon ar det julafton!

Det gar faktiskt inte att forestalla sig att det ar julafton imorgon, varje jul har man alltid varit hemma i kylan och atit svenskt julbord och oppnat julklappar och sett pa kalle anka. Och nu ar vi har i varmen! Nagot som ar sa himla drygt ar att bade jag och johan har borjat flagna jattemycket, jag har flagnat bort all farg pa brostet och johan flagnar pa ryggen. Har aven flagnat i ansiktet och pa armarna, och det gar inte att gora nagot at det. Men det ar bara att borja om och skaffa sig en ny branna.
Imorgon aker vi ivag pa en snorklingtur hela dagen, ska bli riktigt mysigt! Alskar att snorkla. Far hoppas att det ar klart vatten till de stallen vi ska till. I overmorgon (25e) tar vi bat till koh lanta och bor dar nagra natter :) Nej, nu ska vi ga och ta massage och sen ata en god middag, och ta nagra drinkar pa stranden :) Ha det bra, och god jul pa er! Hoppas ni far en bra julafton :)


Imorgon ar det julafton!

Det gar faktiskt inte att forestalla sig att det ar julafton imorgon, varje jul har man alltid varit hemma i kylan och atit svenskt julbord och oppnat julklappar och sett pa kalle anka. Och nu ar vi har i varmen! Nagot som ar sa himla drygt ar att bade jag och johan har borjat flagna jattemycket, jag har flagnat bort all farg pa brostet och johan flagnar pa ryggen. Har aven flagnat i ansiktet och pa armarna, och det gar inte att gora nagot at det. Men det ar bara att borja om och skaffa sig en ny branna.
Imorgon aker vi ivag pa en snorklingtur hela dagen, ska bli riktigt mysigt! Alskar att snorkla. Far hoppas att det ar klart vatten till de stallen vi ska till. I overmorgon (25e) tar vi bat till koh lanta och bor dar nagra natter :)
GOD JUL pa er dar hemma. Hoppas ni far en bra julafton :)


Fan...

Inatt ringde mina och johans foraldrar och sa att vara bankkort blivit helt tomda sa vi har blivit av med flera tusen.. Sist vi anvande vara kort var nar vi kopte hotell via internet sa det kan vara de som tagit alla pengar av oss. Inte skitkul eftersom vara pengar har borjar ta slut. Men forhoppningsvis loser det sig, nu aker vi over till Railey beach i 3 natter, tror det finns internet dar sa skriver nog nagon rad! GOD JUL pa er alla :)


Thaiboxning!!

Hej pa er dar hemma! Hoppas ni inte har det alltfor kallt. Idag har det varit molnigt typ hela dagen, vi akte till en strand tidigt imorse (cave beach nagonting, kommer inte riktigt ihag vad den hette) valdigt fin strand men eftersom det var sa molnigt sa akte vi tillbaka hit till aonang ganska snabbt. Har precis varit och slingat mitt har hos frisoren, jag blev nojd! Och sa himla billigt, 1200 baht vilket ar ca 280 svenska kronor. Det kostar 200 baht att klippa sig, ca 46 svenska. Inte helt fel. Vi ska snart ivag och ata middag och sen ska vi ivag pa thaiboxning!! Ska bli roligt att se i verkligheten :) Imorgon lamnar vi aonang och flyttar over till railey beach 3 natter. Nu ska vi kila! Ha det bra :) 

Railey beach

Hej! Imorse tog vi baten over till railey beach, jattefin strand och kristallklart vatten! Vi bokade aven bungalow i Railey fran 22:a till 25:e, vi kommer alltsa att fira jul dar. Det var valdigt mysiga bungalows till skillnad fran de vi bor i nu! Vi bokade aven en heldag med snorkling - pa julafton!! Sa det blir nog en harlig julafton. Som ni redan vet sa har ju jag tappat bort min mobil har i Thailand, och idag nar vi skulle ga till en restaurang tog vi med oss vara vaskor, och pa vagen dit sa tappade jag nastan allt jag hade i vaskan, men markte ingenting! Sa efter vi hade atit lunch skulle vi ga och lagga oss pa stranden igen, men da markte vi att nyckeln till varan bungalow och min klocka var borta sa vi gick tillbaka samma vag och helt plotsligt kom 2 svenska killar fram och sa att vi hade tappat varan kamera! javla tur att de hittade den.. Vi hade ju inte ens markt att den ramlat ur. Sen gick vi vidare och letade efter nyckeln och klockan och da var det 2 australienare som hade hittat det!! Det var en himla tur att de hittade pa allt och att de gav tillbaka det, speciellt kameran. Jaja, hadanefter har vi bestamt att Johan ska ta hand om alla vardesaker eftersom jag ar sa slarvig. Drulleforsakring ar bra for mig. Lagger upp nagon bild nu, det tar verkligen jattelang tid att lagga upp sa det blir bara nagon bild. Ha det bra :)




Krabi, aonang

Halla!! Nu ar vi i Krabi, aonang. Vi lamnade Phuket imorse och tog baten over hit. Vi bestamde oss for att ta billigt boende nu sa vi tog bungalow for bara 600 baht natten, vilket ar ca 140 svenska kronor. Det ar verkligen inte frascht, det ar mogel i taket och ja, hur ackligt som helst. Men man far vad man betalar for! Men nu kan vi spendera mer pengar pa shopping och annat roligt istallet och det ar det nastan vart. Imorgonbitti tankte vi ta bat over till railey beach, har hort att den ar fin. Vi stannar har i Krabi 3 natter och sen aker vi vidare, vart vet vi inte riktigt an :) Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, har hort att det ar 25 minusgrader och snostorm, man langtar verkligen inte hem! Hade tankt lagga in nagra nya bilder men det finns inget usb-uttag pa de har datorerna som vi sitter vid just nu.. Nej nu ska vi ut och kika i affarerna, ta thaimassage och ata middag. Vi hors! :)

THAILANDBILDER

Har kommer nu nagra bilder fran vara forsta dagar har i Thailand!










Nai Harn

Hej igen! Nu ar vi framme pa hotellet i Nai Harn, har precis varit ute och sett lite av detta stalle, stranden osv. Det ar valdigt lite turister har och stranden var en riktig parla! Hotellet som vi bor pa ar verkligen jattefint och lyxigt, och man far sitta gratis vid internet sa det ar bra. Trots att det ar sa fint har sa betalar vi bara 2000 baht per natt (for bade mig & johan) vilket motsvarar ca 450 svenska kr, helt sjukt. Nar vi var ute och tittade lite i byn nyss sa tittade vi pa en solkram, men vi hade inte tillrackligt med pengar med oss sa hon som jobbade dar sa att vi fick ta den idag och komma tillbaka for att betala den imorgon, snacka om snall! Att hon vagar lita pa att vi gar dit och betalar, thailandarna ar sa himla snalla! Hon tittade pa mig och sag att jag behovde en kram, jag ar namligen rod som en gris (ja, jag har brant mig rejalt trots att jag anvant solskyddsfaktor 30 stup i kvarten) idag har det varit sa varmt att man knappt kunde vara i solen, till och med jag lade mig i skuggan en stund! Kopte aven kokosnot pa stranden idag, usch vad missnojda vi blev, det smakade ju inte ett dugg kokos, det var ingen smak alls.
Nu ar det snart dags att sova, vi har verkligen stallt om dygnet, vi somnar runt 21.00 p.m och vaknar runt 06.30 a.m! Om det gar pa dessa datorer sa laddar jag upp nagra bilder imorgon, det lovar jag! Godnatt ")

Forresten! Idag har jag tappat bort min mobil, jag vet inte alls vart den har tagit vagen, jag maste ha lagt ifran mig den pa nagot stalle.. Klantig som man ar. Sa ni vet att det inte ar nagon ide att ringa eller smsa, istallet far ni antingen hora av er till Johan eller facebook.

Ar i Thailand och har det underbart.

Hej alla dar hemma, hoppas det ar bra med er. Vi har det underbart har i Thailand, nar vi landade i Bangkok sa tog vi inrikesflyg direkt till Phuket, och taxi till Kata. Nu har vi sovit tva natter i Kata pa ett fint hotell, men ikvall ar det dags att backpacka vidare. Vi tog fram en karta over Phuket och pekade ut ett stalle, det blev Nai Harn, vilket ar ett ganska oexplaterat och ode stalle (men valdigt fint saklart) enligt receptionen har pa hotellet. Vi alskar allt har, vadret, maten, shoppingen och massagen och de sota thailandarna :) Taxin kommer och hamtar upp oss 05.00 pm sa nu ska vi ner till stranden :) Forsokte ladda upp nagon bild men det fungerade tyvarr inte. Vi hors nar vi fatt tag pa internet igen, det kan droja nagra dagar men vi far se.
Pernilla och Johan

THAAAILAND!!!!!

SOM VI HAR LÄNGTAT!! HA DET SÅ BRA SÅ SES VI OM EN MÅNAD :)


Fredag, packat och klart!!

Fredag = fredagsmys! Har precis packat färdigt väskan inför Thailand! Jag var duktig att packa faktiskt, det blev inte alltför många kilo. Upptäckte att jag har tappat bort laddaren till min kamera, det innebär att jag måste köpa en ny, ska ändå in till Gävle för att växla pengar imorgon så det löser sig väl. Nu väntar jag, mamma & pappa på att Johan ska komma hit efter jobbet så ska vi beställa pizza och se på idolfinalen & film :) PUSS

världens bästa pojkvän + hund :)

torsdag

har suttit och fikat med flickorna i flera timmar idag. mysigt! nu är det final i mammas pojkar, fåse vilka tjejer som väljs ;) efter det ska jag ta tag i mina garderober, rensa ut kläder och kanske börja packa lite :)

En hel pluggdag.

Just nu är jag så IN I HELVETE trött på att plugga, jag har suttit på röven framför datorn hela dagen från klockan 3 idag. Har skrivit ett arbete på 8 sidor och börjat på mitt Engelska C litteraturarbete som ska redovisas muntligt i 10 minuter på fredag. Men vet ni? Det är det SISTA jag gör i skolan innan THAILAND! åh vad jag längtar tills på söndag, det ska bli så himla skönt att komma bort från kalla Sverige!! Och till Julia, som åker till Sydafrika redan nu på torsdag; ha det bäst vännen! vi ses igen next year ;)

Stockholm. Bio.

Igår åkte vi iväg till Stockholm för att gå på SACO-mässan, alltså en massa utbildningar efter gymnasiet. Det fanns mycket smått & gott men vi blev inte så långvariga där - Julia, Sophia & jag tog nämligen pendeltåget in till stan och shoppade istället, haha! Det var en sjukt kul dag, vi fick med oss ballonger med helium från mässan så vi fick roligt påväg hem må ni tro. När vi var hemma från Stockholm så blev det en sväng till Valbo och sen in till Gävle för att se på luftslottet som sprängdes. Sjukt bra!! Jag tyckte att den filmen var bäst av alla tre Stieg Larssons filmer, men allihopa är ju tammefan av världsklass.

Slänger in några bilder från gårdagen;

Juliet & moi


Anders & Parkin


Sophia & Juliet


Stockholmsmässan


Ja hörrni, ibland måste man väl bjuda på sig själv..

091201



Idag är det en heldag med plugg, sitter här i min ensamhet med tända ljus, musik och en latte. Mor & far har åkt iväg på kryssning för att götta sig med julbord och då hade jag & johan tänkt att överraska dem när de kommer hem imorgonkväll, vi ska nämligen pynta granen ikväll! (ja, för vi vill ju faktiskt ha en julgran innan vi drar iväg till thailand) det ska vi göra när johan slutar jobba kl 9, och då hade jag tänkt att överraska honom med en fin middag & efterrätt när han kommer. Adieu!

Första december redan!

Herrejisses idag är det första december :O

RSS 2.0