Första advent

Tänk att det är första advent idag. Och jag fick äran att imorse vid frukostbordet tända det första ljuset. Det är nämligen viktigt för mig det där, för då känner man den här julstämningen. Det spelas julmusik här hemma hela dagarna, det mesta pyntet är uppe så nu fattas bara julgranen. Och lite snö fattas också. Här i Storvik får man verkligen anstränga sig för att hitta lite snö, men är det för att solen alltid lyser över den här vackra byn maybe?
I alla fulla fall.. Imorgon bär det av mot Stockholm för lite shopping :) Dags att handla lite julklappar!

Bild: Alexander & jag, förra året vid den här tidpunkten ungefär.
Vi var konfrensierer på en julshow. Det är så kul att se tillbaka på old pics!

Yesterday

Gårkvällen började hos Felix, där vi efter ett tag blev utslängda av polisen eftersom det var på tok för mycket folk i den där lilla ettan. Typiskt poliser. Vi gick då till Norrsätra där det var fest, men även där blev vi utslängda efter ett tag. Trots det så blev det en lyckad kväll :) Bilder kommer sen när jag fått tag i dom, det var kameror som blixtrade stup i kvarten så nog finns det gott om bilder allt. Nu ska jag om några minuter åka iväg till Gävle för att spela match, är inte sådär jättetaggad nu men det kanske kommer om jag har tur. Hörs sen!


Partyy

Nu ska jag fixa mig lite snabbt och sen åka iväg på fest!
Ha en bra kväll allahopa :)

Bild: Josefine, jag & Julia. Och nån/några där under ;)


Hair

Jag saknar mitt långa hår, så igår kände jag bara att jag ville sätta i hårförlängning!
Jag vet faktiskt inte vilket jag gillar bäst, långt eller kort?



Weekend

Äntligen helg, mycket välbehövligt! Dagen blev inte som planerat, fikat med Elin blev inte av. Ikväll åker jag in till Sandviken och ser på innebandy, och efter det blir det mys, film & bra sällskap.  Nåja, jag hinner inte skriva mer nu för jag måste springa ut med hunden, han står nämligen med benen i kors just nu. Stackarn, kan inte kissa på en gång han känner för det som vi människor. Kanske man ska uppfinna en hundtoalett. Kanske redan finns förresten? Skulle inte förvåna mig om det fanns, med tanke på att det till och med finns bikini för hundar. Världen är full av roligheter ;)

Bild på min söta hund & jag.


Pernilla

Torsdag

Hej! Förlåt för dålig uppdatering, anledningen är att jag haft fullt upp med annat. Livet rullar i alla fulla fall på som vanligt och jag mår prima, förutom att jag börjar bli ganska så förkyld. Typiskt såhär i vintertider. Såg på en bra & spännande film idag som heter Rouge. Den handlar om ett gäng som är ute på en liten "sightseeing" på vattnet, då de får problem med krokodiler. Den ena efter den andra blir sliten i stycken och vad frustrerad man blev ibland när människorna var så sjukt osmarta och osmidiga. Man sitter där och tänker på hur mycket bättre man skulle kunna göra i de situationer dom hamnar i. Så säger jag nu, men om det väl skulle komma till kritan att jag var i deras situationer, så skulle det nog va annat!? 
Mitt i filmen utbrister pappa: "Jävlar, vad bra den här filmen är" haha. Great :)
Nåja, imorgon är det fredag igen och då blir det en fika på stan efter skolan med Elin. Mot kvällningen kommer nog Antonia & Rosanna hit och ser på film och myser!


Det blir en sommarbild idag. Sommaren 07 är detta taget.
Kanske inte världens bästa kvalitet men det duger!


Pernilla

I succeed!

Jag tänke skryta lite med en bedömning jag fick skickat till mig nyss, är ganska så proud kan man säga.  Att få MVG av den snålaste läraren av alla vad gäller betyg är jag glad över.

Elevgrupp: Pernilla
Område: Att levandegöra Judendomen
Bedömning: MVG

Kommentar: Judendomens religion presenterad som naken sanning. Ett mycket väl utfört arbete som går igenom stora delar av den judiska religionen och granskar den in på bara skinnet. Det jag saknar lite är att bearbeta de olika delarna mer ur olika trosperspektiv. Men i övrigt är arbetet riktigt bra och drar rikligt med paralleller till andra religioner och visar till sin helhet att du har en mycket god insikt i vad den judiska religionen handlar om.


GOOD NIGHT MY DEAR!
Pernilla


Today

DAGENS KLÄDSEL: svart långkofta, leggins
DAGENS DUSCH: har inte duschat idag, än. äckligt va ;<
DAGENS FRISYR: utsläppt
DAGENS HÄNDELSE: innebandygym, skola, doktorn
DAGENS PLANER: innebandyträning
DAGENS VILL HA: sommar, värme!
DAGENS SAKNAD: no one
DAGENS DUMMASTE: nothing
DAGENS KÖP: ingenting speciellt, mat & tuggummi
DAGENS GODIS: vi fick negerbollar på franska lektionen idag, tack fröken
DAGENS MAT: tacos & pizza buffé på american, snart spaghetti & köttfärssås
DAGENS HUMÖR: happy!
DAGENS SJUKA: jag är frisk som en get
DAGENS KOMPLIMANG: att jag var söt
DAGENS LYCKA: jag är alltid lycklig
DAGENS AVSLUTANDE: puss


MM, marabou

Är det inte för underbart, att när man sitter och tänker på hur sjukt gott det skulle vara med en marabou så kommer pappa precis innanför dörren med en sån, wonderful :) Sitter nu och pratar med min saknade vän Elin, thanks for you care and all support.
Nu ska jag ut och ta mig en långpromenad med byrackan min, ut i snöstormen och frysa lite!

Jag måste ta och gratulera Andreas också, som fyller 18 år idag! Grattis!!


Elin et moi.

One month left

Måndag igen. Jag har nyss gjort latinprov och det blir ett solklart mvg, känns skönt :)
Idag drar jag igång julstämningen lite grann; jullåtar, pepparkaksbakning + tända ljus.
Är inte julafton sjukt mysig? I love it :)

Bye floorball

Så känner jag just nu, jag vill lägga ner innabandyn. Det är så tråkigt att förlora. Min insats idag var värdelös, gjorde inte ett enda mål, inte en enda assist och jag drog på mig 2 utvisningar. Jävlar vad duktig jag har blivit att tacklas, folk flyger som pannkakor när jag är i farten. Lilla jag som alltid själv brukar flyga? Nu förstår jag varför jag har smeknamnet biffen, haha :) Jag blev intervjuad av en kille från arbetarbladet så det står väl med imorgon. Jag orkade inte svara seriöst på någon fråga så jag svarade bara snabbt för att bli av med honom. Nu är det dags för spaghetti & köttfärssås!



Pernilla

Hemmakväll

Istället för att åka iväg på fest så stannade jag för en gångs skull hemma ikväll med mamma & pappa :) Jag ska ju spela match imorgon igen så jag bestämde mig för att ta det lugnt ikväll. Dessutom är festen mitt ute i skogen så det är ganska svårt att att ta sig dit?!
I alla fulla fall så såg på film och åt massa godis, chips och dipp! Filmen vi såg hette "meet dave" och den var faktiskt rolig & bra så den rekommenderar jag :) Eddie Murphy som spelar huvudrollen är grym!


Partyy

Tonight; fest!!

Outfiten för ikväll;

Lördag

Nu sitter jag och äter en redig frukost, ska snart iväg för att spela match som är kl 12.00 på jernvallen. Gårkvällen spenderades hos Anna på en middag, där bjöds det på kött & potatisgratäng, och till efterrätt vaniljpannacotta med hallon :) Efter det var det planerat fest, men jag fick akutont i magen så jag var tvungen att gå hem till Johan i snövädret för att där lägga mig direkt i sängen med en vetevärmare på magen. Förbannade mage.. På tisdag ska jag till doktorn igen och få reda på alla prover som jag gjort så jag får veta vad det är för fel. Äntligen.
Now it´s time to go!

2 pictures from yesterday;





Pernilla

Good night

Jag är för trött för att skriva något vettigt just nu, ögonen är ärligt talat som en persienn. Och jag kom på att vi har svenskaredovisning imorgonbitti om svenska språket och våra svordomar. Det kanske kommer bli sjukaste redovisningen, haha. Kan ju avslöja lite av det jag kommer att ta upp, och det är att det finns slovenisk korvkiosk som heter kuk, en finsk traktor som heter bögballe och en tysk verkstad som heter autoknull. (Ja, det är sant). Jag undrar vad vår svenskalärare på 50+ kommer säga om det här. Ser faktiskt fram emot morgondagens redovisning! Men speciellt ser jag fram emot att det blir helg då det blir en tjejmiddag hemma hos KP, 2 matcher och en massa mys :)
Sweet dreams.

Idag bjuder jag på en bild på;
Linnéa, mig, Isabelle, Malin & Simone :)



Pernilla


Today;

3 träningar väntar idag, alltså sammanlagt 4,5 timmar! 2 innebandy + 1 fotboll.
Nu undrar ni säkert hur jag orkar med det!? Det är inte orken det handlar om, det är viljan!

Sikket charmtroll!

JAG ÄLSKAR DEN HÄR KILLEN :D
Speciellt i början när han säger "sikkaa", sjukt söt!


Jag vill till värmen

Idag tänker jag ta mig till ett solarium för första gången på väldigt länge. Har väl just nu ungefär samma färg på kroppen som en michelingubbe har ;o Jag älskar att ligga där i solariumet och låtsas att man ligger ute på en strand i något varmt land. Sen när tiden är slut så kommer det ett jättestort moln.. Hahah. I alla fulla fall så tjatas det hela tiden om att det är så farligt och att man får cancer av solning, men i dagens samhälle kan man ju få cancer av allt? Till och med potatis.
Bild från Cypern på Johan & mig. Där var man bra solbränd.

Äckelfobi

Fan, fan, fan.. Jag ska till doktorn imorgon bitti igen. Jag var där häromdagen och tog ett stick i fingret. Bara hon sa att hon skulle ta ett stick i fingret på mig så blev jag likblek. När jag såg den där äckliga spetsen som skulle in i mitt lilla finger blev jag illamående och svettades som en gris. När hon stack in den blev jag svimfärdig. USCH JAG HATAR STICK I FINGRAR... Sprutor vill jag egentligen inte ens nämna. Det här är min största fobi och det kommer alltid att vara. Om några timmar ska jag vara där igen och göra det en gång till. Jag kommer inte kunna sova en blund inatt. Dessutom får jag inte äta någon frukost imorgon. Har aldrig hoppat över en frukost i hela mitt liv. Tufft.

Bäst under press

Det är tragiskt att åka till skolan när det är kolsvart ute, och hem från skolan när det är kolsvart ute. Och när man väl kommer hem efter en skoldag, från 8-16.30 så ska man sätta sig och plugga. FAN, JAG HATAR SAM. Förlåt men jag måste ta ut mina aggressioner, man får helt enkelt ingen fritid. Egentligen blir det väl vad man gör det till; om man nöjer sig med G i alla ämnen är det inte ansträngande. Men nu nöjer jag mig inte med G, inte VG för den delen heller.. Mitt mål är att ha högst 5 vg och resten mvg när jag tar studenten, så är det bara. Kanske pressar man sig själv lite väl hårt, men man är bäst under press, är det inte så man brukar säga? :)


I brist på nya bilder så bjuder jag på en bild från i somras på Johan, mig och...
Min lilla hårboll till hund ;)



Ha det bra allesammans!
Pernilla

Grymma må ni tro.

Simon sitter och skickar massa grymma youtube-klipp till mig, tack för underhållningen!
Jag fastnade för den här. Ni kan också gå in och kolla på den här yberstarka killen. Grym ju!


Life is running away

Nu var helgen slut - igen. Men imorgon är det måndag och efter det kommer fredag känns det som. Veckorna bara flyger iväg. Snart har vi väl sommarlov och snart tar vi väl studenten. Snart blir vi pensionerer och snart dör vi. Det är så det känns ungefär. Bilden här nedanför på mig och mina storesystrar känns som om det var något år sedan. Eller.. Nu kanske jag överdrev ett snäpp. I alla fall känns det som om jag snart kommer stå där och knäppa kort på mina egna barn, istället för att själv stå där och posera som liten. Aja, sluttänkt för mig nu, börjar kl 8 imorgon så det är bäst jag lägger mig nu. God natt!


Högskoleprovet?

Jävlar vad svårt högskoleprovet är, sitter här och tittar lite på det. Ni gör det här. Man ska kunna ord som; begeistrad, travestera, obskyr, vurm, androgyn osv. Sen ska man kunna matematiska och logiska problem, läsförståelse både på engelska och svenska och kunna tolka diagram osv. LYCKA TILL PERNILLA!! Man kan ju inte smöra till sig bra betyg på högskoleprovet till skillnad från nu i gymnasium, tyvärr. Med andra ord är jag körd, haha.
Aja, över till något helt annat nu. Bakade nyss en kladdkaka och åt  glass till det, göttans. Nu börjar ett sjukt bra program på mtv som heter "senseless" som ni måste se någon gång!!
God natt.

Pernilla


Lördag

Gårkvällen blev riktigt lugn, jag och Malin åkte till hofors och umgicks med Jocke, Shayan & Jakob. Vi drack lite, såg även på en bra film som hette Prestige, en 2 år gammal film men bra. Den handlar om två rivaliserade illusionister som efter en dödsolycka blivit dödsfiender. Mer ska jag inte berätta, se den själva vettja! Den är i stil med The illusionist, om ni sett den. Aja, efter filmen var det väl planerat att vi skulle in på krogen men justja, jag har ju inte åldern inne än. Men om lite mindre än 4 månader så :) Det blev att sätta sig på bussen hemåt istället men det var skönt för jag var sjukt trött. Lägger in en bild på Malin, bara för att hon är så söt :)





Idag åkte jag & min vän Johan in till Valbo en sväng :)
Hittade en jättefin klänning på hm, såhär såg den ut:




Ikväll blir det bara att vara hemma och ta det lugnt och mysa och äta gottigheter,
för imorgon har jag 2 matcher, direkt efter varandra även. Kan bli jobbigt men roligt :)

Puss
Pernilla

Glimten i ögat

Grymt att man kan sätta in ett par linser med kristaller,
så har man glimten i ögat helt plötsligt!


Congratulations

GRATTIS I EFTERSKOTT PÅ 19-ÅRS DAGEN MALIN,
Jag vet att du fyllde igår men då hade jag inte tid att skriva här
eftersom jag inte var hemma överhuvudtaget på hela dagen.
Men bättre sent än aldrig säger jag :)





Grattis till Martin också som fyller 18 idag :)


Ikväll?
Malin & jag ska iväg till hofors till Jocke & Shaya som precis flyttat dit, men först och främst måste jag göra klart ett arbete som ska vara inlämnat idag före kl 23.59.59, haha bra tid. Förresten så kan jag passa på att skryta lite om att jag fick mvg på min utredning om svenskans historia. Läraren var sjukt petig med bedömningen den här gången men jag lyckades ändå. Jävlar vad proud jag är.


Pernilla


01.00 dags att sova snart.

Jag har inte en aning om vad jag gör uppe såhär sent egentligen. Jag ska vara uppe igen om några timmar, har en lång dag framför mig. Ska till doktorn och ta några prover, sen till skolan och efter den väntar 3 träningar. Jag är inte jätteduktig på att sova kan man säga, i genomsnitt kan man säga att jag sover 4,5  timmar/natt. Jag lever stressigt och har saker som måste göras hela tiden; läxor, träningar osv. Jag hinner aldrig varva ner riktigt och jag hinner aldrig heller få min ordentliga skönhetssömn. Säg nu inte att jag har ett "blondinbella-liv" som jag hört förr ett antal gånger. Nog för att jag har det stressigt, men inte SÅ stressigt. Nog för att jag har många besökare, men inte SÅ många, och nog för att jag är ful, men inte SÅ ful. Äh skämtåtsido, i alla fall när jag & Olle satt och räknade på hur mycket man sover kom vi fram till att en "normal-sovande" människa sover bort ungefär 1/3 av livet, tänk vad onödigt och tänk vad mycket kul man kan göra istället för att sova. Jag kanske sover 1/5 av livet, och bara för att bevisa min smarthet så är jag alltså vaken 4/5 och lever loppan.
Jag försöker lägga in bilder just nu för att göra inlägget lite mer roligt, men vettfan varför det inte funkar. Jag tycker själv det är tråkigt med inlägg utan bilder (mestadels) men jag ska ta reda på vad felet är och fixa det.

Good night my lovers
Pernilla

It´s time to grow up

Nu ska här städas. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och då överdriver jag inte. Jag vet inte varför men jag är sjukt taggad på att städa, vet inte om jag ätit något olämpligt som fått mig att bli taggad på att städa? Jag är ganska bortskämd med sånt, min pappa är ganska pedantisk av sig så han sköter alltid städningen. Han städar hela mitt rum, bäddar min säng och byter mina sängkläder. Mamma skämmer också bort mig ganska rejält. Man får hemlagad mat serverad varje dag, och när kommer hem på kvällarna från träningar osv så står det fika ordninggjort. Kläderna tvättas och till och med läggs in i min garderob. Med andra ord gör dom allt, jag ingenting. Men nu tycker dom att jag ska börja ta lite ansvar själv eftersom jag snart fyller 18 år. Shit, frågan är hur man ska kunna klara sig själv i framtiden när man flyttar hemifrån? Det är ju nämligen dags att börja tänka stort nu. Fyller ju 18 om lite mindre än 4 månader, varje dag kommer man närmare vuxenvärlden och jävlar vad tiden rullar på. Nä, nu har jag inte tid att skriva längre för vet ni vad jag ska göra nu? Ta lite ansvar och städa ;) kanske rensa ut lite gamla kläder som jag inte använder och skänka till välgörenhet.

Förresten, bara sådär så tänkte jag ta upp en annan sak. Istället för att folk hela tiden ska snacka utan att egentligen veta hur saker och ting ligger till kan jag tala om att jag inte är tillsammans med någon överhuvudtaget nu. Jag är singel nu, just so you all know.

God natt och sov gott,
Pernilla


Judendomen

Jävlar vad jag har slitit idag, var inte till skolan eftersom vi hade 2 inställda lektioner och orkade då inte gå på den lektionen som var kvar. Har gjort ett religionsarbete på flera sidor. Sjukt kul arbete faktiskt, men ska låtsas vara en jude och skriva som en dagbok. Jag blir bara irriterad på hur många regler dom egentligen följer, till exempel omskärningen. När en unge är 8 dagar ska förhuden på penisen tas bort, alltså dom kan inte ens vara med och påverka om dom vill ha förhuden kvar eller inte? Eller det här med matreglerna, de får inte äta kött eller skaldjur. Sen ska de gå på massa gudstjänster och de ska gå runt och bära en liten mössa på huvudet.  Äh, jag förstår inte att man ens vill vara jude. Tur att jag inte är någonting alls, jag lever som jag vill i min egna värld med mina egna regler.


questions,

KLURIGA FRÅGOR?

1. Hur länge varade 100-åriga kriget?
-116 år 
- 99 år
- 100 år
- 150 år

2. I vilken land uppfanns Panama-hatten?
- Brasilien
- Chile
- Panama
- Equador

3. I vilken månad firar ryssarna oktober revolutionen?
- Januari
- September
- Oktober
- November

4. Vad hette George IV?
- Albert
- George
- Manuell
- Jonas

5. Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn?
- Kanariefågeln
- Kängurun
- Råttan
- Sälen


PS. Om du har skrattat när du har läst detta, så titta på svaren här nedan: 
 





1. 100 åriga kriget höll på i 116 år (1337-1453).
2. Panama-hatten uppfanns i Equador.
3. Oktober revolutionen firas i november.
4. Kung George IV hette Albert.
5. Kanarieöarna har fått sitt namn efter sälen.
    Canaria betyder på latin "sälarnas ö" (havshund).


hair

nog saknar man ju det där långa håret som man hade..
vet ni varför? det går inte att sätta upp det nu!! :(
tror ni det är snyggt att springa runt med utsläppt hår
på innebandyplanen? ingen höjdare direkt.
annars är jag såklart jättenöjd, tack vare en duktig antonia ;)


wonderful

jag har inte så mycket att säga just nu,
förutom att jag älskar livet. jag gör bara det.
tänk att ni lever en gång och ta vara på det!
men......
jag skulle älska livet ännu mer om jag bodde
i ett varmt land. det vore verkligen nått det.
men efter studenten säger jag hejdå till sverige,
och kommer aldrig hit igen. jävlar vad jag längtar.





Pernilla


picture

åh vad jag vill ha sommar nu..
här är en bild på vår mysiga picknick från i somras
maria, elin, alexander, jag & elin :)



söndag

gissa vad jag fick till middag?
pizza!! ovanligt va? tredje gången jag äter det den här veckan.
men har man bra ämnesomsättning så har man ;)

jag har faktiskt pluggat nästan exakt hela dagen idag,
skrivit om allt från pojkarnas omskärningar till räknat vinklar i olika grader.
jag är så stolt. stolt för att jag pluggat alltså.
tyvärr kan jag inte vara stolt för att jag förstår någonting.
geometri, lite överskattat kanske? och vi har prov imorn.
jag strävar efter att få ig, (ja, ni läser rätt!)
för jag skulle faktiskt inte förvåna mig om jag får ig minus, 
ingenting är ju omöjligt när det gäller mig, haha.

Pernilla


yesterday

gårkvällen var lugn, vi var några stycken hemma hos andreas,
vi satt och pratade, drack lite och bara hade det mysigt.
efter det gick jag hem till olle och det blev tidig kväll, var sjukt trött :)

today; se på innebandymatch med julia på jernvallen :)
och justja, fram tills dess ska jag plugga matte. fyyyyyfan.

Pernilla

today

först MATCH
sen FEST


high school musical 3

bion igårkväll var bra, det var en mysig film och jag rös många gånger :)
men om man säger såhär; första filmen var bäst,
andra filmen var näst bäst, tredje filmen var nästnäst bäst.
finns det någon sötare tjej än henne? det går inte, helt impossible!

efterlängtade helg.

nu har jag precis kommit hem från skolan vilket betyder helg,
och det firar jag med en varm kopp choklad med grädde :)
jag har fått komplimanger i skolan hela dagen för mitt hår,
men vad tror ni filip säger när han ser mig?
- har du klippt & färgat håret?
- ja
- har du gjort det själv?

.. det var inte oväntat att det skulle komma från hans käft heller? jo.
tur för honom att han inte menade det, haha.

ikväll?

olle & jag ska på bio, high shcool musical 3. har hört att den är bra,
jag älskar både första och andra filmen,
så den tredje ska väl inte göra mig besviken heller antar jag :)
ha en mysig kväll gott folk :)

Pernilla


nöjd!!

nu sitter jag här med min nya frisyr och nya hårfärg.
jävlar vad nöjd jag är, jag ser äldre ut nu. faktiskt.
jag fick en riktigt snygg page och brunrött hår.
jag trodde inte att jag skulle våga klippa page,
men jag litade på antonia, och magkänslan
sa att det skulle bli bra. den litar man alltid på.
måste säga att hon var sjukt duktig både på
att klippa och på att färga, så om ni vill ha en bra frisör
(snygg dessutom) kan jag rekommendera henne starkt ;)
tack så jättemycket sötnos :)


antonia på tåget :)


antonia & olivia :)


antonia & jag. efter klippningen & färgningen :)

   
såhär blev håret. snyggt va?


nu ska jag iväg till sandviken och ta en fika på stan med olle,
och och efter det har jag 2 timmars innebandyträning :)
vi höres gott folk.

Pernilla

extreme makeover!

nu är jag så trött på mig själv så imorgon ska jag förändras.
jag ska följa med antonia till hennes skola i falun (hon går frisör)
och där ska hon klippa mig och färga mitt hår.
jag är ganska kräsen och blir nästan alltid missnöjd när jag varit
hos frisören, så känn absolut ingen press antonia ;) haha.
jag funderar på att klippa page för det är ju så himla snyggt,
men ska man verkligen våga? det tar ju ett tag innan det växer ut igen.
håret ska jag färga till någon snygg färg. jag tror jag vill ha brunrött.
jag får helt enkelt gå på magkänslan imorgon och se vad det blir ;)

onsdag

boxerzice är sjukt kul men äckligt jobbigt  för armarna.
vi körde nyss ett pass så nu är man lite skakig i fingrarna.
vi kommer köra olika pass varje vecka framöver, bl.a spinning & core,
både rolig & bra träning, två flugor i en smäll kan man säga :)

nä hörrni, nu ska jag ta med mig hunden ut och busa lite,
det är så mysigt när solen lyser och det är lite småkallt :)
ha en bra dag.

Pernilla

ni måste se det här!

hahah, vilken stjärna till programledare;

tisdag.

på tisdagsmorgonar har vi gymmet från kl 9.
man är inte så pigg den tiden på att träna,
och just därför hittade vi den rätta maskinen imorse;
en vibratormaskin som man bara stog still på,
den kittlade dödsskönt i kistan kan man säga ;)
men sjukt oeffektiv för den var inte bra för något alls, haha.

idag ska jag träffa en gammal, kär vän och äta
på våran hederliga pizzeria här i storvik.
här kanske dom gör bästa pizzorna i gästrikland? :)
om ni inte ätit här, så måste ni göra´t.
efter den ska jag träna innebandy, as usually.

 


Pernilla


foodi,

det är ett program på tv nu om skolmaten,
våran skolmat är verkligen vidrig tycker jag.
på vissa skolor lägger dom ner 14 kr/elev, vissa 8 kr,
vissa 4 kr, men på våran skola kan det högst vara 1 kr.
idag tex, fick vi grön falukorv som badade i olja,
mos till det, och ingen ketchup fick vi?!?
haha en unge drog till bästa kommentarerna nu i programmet;
- hamburgare är bra för kroppen.
- jaha, vad innehåller den då?
- jadu.. senap och ketchup?



förresten, visste ni att om man äter godis direkt efter maten
så smälter det ned med maten? så är det nämligen,
man kan alltså äta flera kg efter maten men ändå hålla vikten.
så nu vet ni det :)


Pernilla

snö

jag gillar snö på något vis. men det ska antingen vara mycket eller ingenting alls.
inte såhär halvdant som det är nu. det är bara omysigt och äckligt.
kommer ni ihåg år 1998 eller när det var, när det var sådär sjukt mycket?
när man inte ens kom ut genom dörren, när man satt inne med tända ljus
och bara myste med varm choklad och hembakade pepparkakor.
i år vill jag ha en julafton MED snö, inte utan som förra året.
förresten, gustav visade en sida idag (här) där det är nedräkning till julafton,
just nu är det 50 dagar, 6 timmar & 14 minuter kvar ;) inte så mycket faktiskt?

en bild på johan & mig från när vi var i idre förr-förra vintern :)



Pernilla

back to school

imorgon börjar skolan igen. höstlovet har varit bra men alldeles för kort.
det börjar inte bra med ett kemiprov imorgon, jag förstår knappt någonting av det.
men när man väl sitter där så skriver man massa skit men får ändå poäng,
det brukar fungera. får hoppas det gör det imorgon också :)

matchen idag då? vi förlorade med 5-4 och fy fan vad surt.
vi hade spelet men dom fick in de 5 ynka skott de sköt.
jag lyckades i alla fall göra 2 mål, men det hjälpte ju inte.
men jag fick lite tröst när jag kom hem, gissa vad? pizza :)

god natt :)


söndag

lyssna och njut :)





lördagskvällen;
det blev mys & film. vi såg två skräckfilmer som jag tänkte rekommendera,
"when a stranger calls" & "one missed call"
och vet ni vilken film som har premiär på fredag?
SAW 5, måste se den :) efterlängad, älskar dom filmerna!

ojdå ser att klockan börjar närma sig samling,
match 17.00 på jernvallen och idag är det 3 poäng, inget annat.

Pernilla

lördag

Man ska väl inte underskatta dåliga lag som vi gjorde, för dåliga var dom faktiskt.
Ändå blev en förlust med 2-1 men skottstatistiken för oss var 37 och för dom 13,
säger inte det allt? Vi har sån otur och vi är sjukt dåliga på att få in bollen i mål.
Det är vi som har spelet hela matcherna, men det är de andra lagen som får in bollen.
Aja, ska väl inte vara bitter för det, det är bara att tagga om till imorgon, för då är det
ny match, vi möter långshyttan klockan 17.00 på jernvallen.
Nu ska jag äta lite varma mackor och sen åka iväg.
Ha en bra kväll allesammans :)

Pernilla

match!

nu taggar jag till match med bl.a. hoffmaestro låtar,
tror ni man blir lite övertaggad eller?!?? :D

sunshine

godmorgon :)
härligt väder det är idag, solen skiner som vanligt här i storvik.
antar att det är många som är bakfulla idag? men inte jag,
jag var nämligen hemma igårkväll, skönt :)
i alla fall så vaknade jag precis, ska äta lite lunch och sen ta mig en långpromenad.
klockan 18.00 har jag match på jernvallen, vi möter hofors.
blir nog en lätt match med tanke på att vi ligger först i serien och dom sist :)
ha en bra dag!


Pernilla

RSS 2.0